yohann-taberlet.fr
» » Various - Песме Које Вечно Остају - Македонија

Various - Песме Које Вечно Остају - Македонија FLAC

Various - Песме Које Вечно Остају - Македонија FLAC Performer: Various
Title: Песме Које Вечно Остају - Македонија
Style: Folk
Label: PGP RTS
# Cat: CD 403071
Released: 1997
Country: Yugoslavia
FLAC album: 1556 mb
MP3 album: 2795 mb
Rating: 4.3
Genre: World / Folk

Tracklist

1Дуетот Ј.Куцулова-Г.АндреевскиПроклета Да Е Австралија
2Дуетот Сариевски-ТрпчавскиНа Срце Ми Лежи
3А.Сариевски и Групата ЛираЗајко Кокорајко
4Дуетот Сариевски-ГиеваШто Ми Е Мило Ем Драго
5Александар Сариевски и Групата ЛираРешил Чичо Да Се Жени
6Ј.ХристовскиАко Умрам Ил Загинам
7Дуетот Сариевски-ТрпчевскиБитола, Мој Роден Крај
8Дуетот Тимовска-НанчевскиМакедонско Девојче, Китна Шарена
9Есма - БуцоЦвето, Мори Цвето
10Анка ГиеваЕлено Ќерко
11В.ТимовскаОј Девојче, Бело И Црвено
12А. СариевскиСе Навали Шар Планина
13Александар Сариевски и Групата ЛираСокол Пие Вода На Вардарот
14Дуетот Селимова-ЖелчевскиМарије, Дилбер Бела Марије
15Дуетот В.Митева-И.УзуновЛажи, Вере, Лажи
16Дуетот Томовска-НанчевскиАјде Слушај Калеш Бре Анђо
17Васка ИлиеваВрати Ми Се Мило Либе
18Дуетот Куцулова-АндреевскиБолен Ми Лежи, Млад Стојан
19Александар Сариевски и Групата ЛираКако Што Е Таа Чаша

Versions

CategoryArtistTitle (Format)LabelCategoryCountryYear
CD 6647504Various Македонија - Песме Које Вечно Остају ‎(CD, Comp)PGP RTS, ZmexCD 6647504Serbia2008

Credits

  • DesignИван Ћулум
  • OrchestraСекстет Душана Радетића (tracks: 11), Оркестарот На К. Петровски (tracks: 4, 5, 9, 12, 16 to 18), Оркестарот На П.Атанасовски (tracks: 19), Ансамбл Теодосијевски (tracks: 6), Оркестарот Галевски-Нанчевски (tracks: 7, 10, 14, 15), Оркестарот На Д.Митев (tracks: 3), Оркестарот На Г.Димчевски (tracks: 1, 2, 8, 13)

Barcodes

  • Barcode: 8 600278 403071
  • Rights Society: SOKOJ

Companies

  • Made By – VTCD